Logotyp för Familjehemscentrum

Vill du/ni bli familjehem?

Gör en intresseanmälan idag!

Så här går det till:

Ni gör en intresseanmälan till Familjehemscentrum via FamiljehemSverige via länken nedan.

Familjehemscentrum kontaktar er för mer information. Innan man blir familjehem görs en familjehemsutredning där vi bland annat tar registerutdrag från socialtjänst, Polismyndigheten, Försäkringskassan och Kronofogden. Vi gör också hembesök, intervjuer med dig/er och pratar med referenter.

Sju av Jämtlands åtta kommuner vänder sig till Familjehemscentrum när de behöver ett familjehem till ett barn/­ungdom. Kanske just det här barnet/­ungdomen skulle passa ihop med er familj?

Vi kontaktar er på nytt för att diskutera igenom en eventuell placering. Det är socialnämnden i den placerande kommunen som beslutar om varje familje­hems­placering.

Varför utreder ni oss?

Forskning har visat att många barn och ungdomar genom åren tyvärr farit illa i sina familjehem. Därför är det självklart för oss att göra allt vi kan för att försäkra oss om att de barn och ungdomar vi placerar får det bra i sina familjehem.

Det är också viktigt att vi lär känna dig/er så bra som möjligt. Då kan vi bättre lyckas med matchningen mellan barn och familjehem.

Vi gör alltså en utredning för att både det placerade barnet och ni som familj ska få så bra förutsättningar som möjligt.

Vill du veta mer först?

Välkommen till någon av våra informationsträffar!